JADŁOSPIS
20/10/2025- 24/10/2025
|
PONIEDZIAŁEK 20/10/2025
|
WTOREK
21/10/2025
|
ŚRODA
22/10/2025
|
CZWARTEK
23/10/2025
|
PIĄTEK
24/10/2025
|
ŚNIADANIE |
Bułka maślana, masło, dżem truskawkowy, herbata, kakao
angielka |
Zacierki na mleku, chleb z masłem, twarożek wiejski ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata
|
Chleb razowy z masłem, szynka krucha, pomidor, ogórek zielony, kiełki, mleko, herbata |
Makaron z mlekiem, chleb ziarnisty z masłem, ser żółty, szczypiorek i rzodkiewka, herbata
|
Chleb z masłem, pomidor, rzodkiewka, jajecznica ze szczypiorkiem, mleko, herbata |
OWOCE | melon | mandarynki | winogrono | pomarańcz | mus |
ALERGENY
W POSIŁKU
|
gluten, mleko | gluten, mleko, | gluten, mleko, seler | gluten, mleko, sezam | gluten, mleko, jajka, seler |
OBIAD |
Manna na rosole z warzywami i zieleniną
|
Zupa krem grochowa z grzankami, warzywami i zieleniną
|
Zupa pieczarkowa z makaronem, warzywami i zieleniną
|
Barszcz ukraiński z ziemniakami, warzywami i zieleniną |
Zupa jarzynowa z ziemniakami, warzywami i zieleniną
|
Ziemniaki z koperkiem, pałka z kurczaka, surówka wielowarzywna, melisa |
Kasza pęczak, pulpety wieprzowe z warzywami, sos pomidorowy, fasolka szparagowa, sok owocowo – warzywny |
Ziemniaki z koperkiem, schab panierowany, mizeria z jogurtem, kompot |
Ryż, łosoś w sosie cytrynowym – ziołowym, brokuły, lemoniada
|
Naleśniki z dżemem truskawkowym, brzoskwinia, mięta
|
|
ALERGENY W POSIŁKU | gluten, seler, mleko | gluten, seler, mleko, jajka | seler, gluten, jajka, mleko | gluten, seler, mleko, ryba | gluten, seler, mleko, jajka |
PODWIECZOREK |
Chleb ziarnisty z masłem, jajko gotowane, pomidor, szczypiorek, rzodkiewka, kawa mleczna, herbata
|
Ciasto drożdżowe z owocami, kakao, herbata Chleb z masłem, szynka gotowana, papryka, pomidor |
Chleb z masłem, hummus z suszonymi pomidorami, papryka, kawa mleczna, herbata
|
Jogurt owocowy, ciastka zwierzątka, herbata
Angielka z masłem, pomidor, kiełki brokułowe
|
Chleb ziarnisty z masłem, polędwica sopocka, mix sałat, pomidor, ogórek kiszony, kiełki, kawa mleczna, herbata |
OWOCE | jabłka | mus | gruszka | jabłka | banan |
ALERGENY W POSIŁKU | Gluten, jajka, mleko, sezam | gluten, mleko, seler, jajka | gluten, mleko, seler | gluten, mleko, | gluten, mleko, seler |
KUCHNIA ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO ZMIAN
WODA MINERALNA DOSTĘPNA BEZ OGRANICZEŃ.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: warzywa suszone, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, lubczyk, bazylia, pieprz czarny, papryka słodka, tymianek, cynamon,
Wywary do zup są przygotowywane na bazie mięsa ( kurczak, indyk, wieprzowina) oraz włoszczyzny (marchew, pietruszka, por, seler, natka pietruszki, koperek).